Primošten Apartmani otkrivaju aktivnost za nezaboravan doživljaj grada

primosten poluotok dalmacija apartmani

U potrazi ste za nezaboravnim odmorom koji ćete podijeliti s voljenima? Tada je Primošten idealna destinacija bilo za Vaše prijatelje ili obitelj. Primošten destinacija ponajviše zanimljiva onima koji traže mirno mjesto za predah. Ujedno, on obiluje turističkim aktivnostima i prekrasnim znamenitostima. Primošten je također poznat po predivnoj arhitekturi i kristalno bistrim moru, no kako postići spektakularan doživljaj za pamćenje? Jednu od najzanimljivijih aktivnosti tijekom odmora otkrivaju Vam Primošten Apartmani!

Kip Gospe od Loreta

Zanimljivo mjesto za posjetiti u Primoštenu je kip Gospe od Loreta, posvećen Gospi od Loreta, zaštitnici Primoštena. Izgrađen 2017. godine, nalazi se na brdu Gaj između poluotoka i Marine Kremik te osim kipa, ovo brdo ima bajkovit pogled na Primošten. Stanovnici Primoštena duboko su povezani s Gospom od Loreta i štuju je kao svoju nebesku zaštitnicu. Skulptura Gospe do Loreta uvrštena je u veliki turistički projekt pod nazivom ‘Ruta Loretskih hodočašća’.

FOTO: Josip Jadrijević

Slika na drvetu Gospe od Loreta prikazuje crno Gospino lice u sredini te lice Djeteta Isusa, a oko Gospe se nalaze anđeli. Drveni sanduk u kojemu se dopremila slika i danas se čuva. Brojni građani Primoštena uložili su svoje obiteljsko zlato i srebro kako bi se napravio zlatni i srebrni okvir koji služi kao zaštita.

Primošten Apartmani u blizini biciklističke staze

Primošten Apartmani nalaze se u blizini biciklističke i pješačke staze do kipa Gospe od Loreta te su idealan način otkrivanja znamenitosti grada Primoštena. Sama staza definirana je kao lagana, zbog čega napor možete isključiti iz očekivanja. Nezaboravna sjećanja postići ćete u samo dva sata, točnije 4,4 km, koliko je i sama staza duga. Tijekom otkrivanja staze biciklom, naići ćete i na razne znamenitosti poput  mosta kojim je naselje na otočiću povezano s kopnom i Župne crkve Sv. Jurja.

Foto: Ivan Pancirov

Primošten Apartmani za Vas su pripremili i mnoštvo drugih aktivnosti kojima možete provesti nezaboravan odmor s voljenima. Locirani u srcu Primoštena, sve aktivnosti možete provesti nedaleko od svog smještaja u Primošten Apartmanima! Svoj smještaj možete rezervirati već sada pozivom na broj 091 897 2738 ili putem e-mail adrese app.primosten@gmail.com.

Ostavite odgovor