Atrakcije Primošten

primosten ronjenje

VINOGRADI BUCAVAC
Čuveni primoštenski vinogradi koji su svojom jedinstvenom kompozicijom loze, kamena i mora postali turistički prepoznatljivi u cijelome svijetu.
U tijeku je projekt uvrštavanja vinograda na listu UNESCO-ove kulturne baštine. Bude li Bucavac uvršten na UNESCO-ovu listu, primoštenski vinogradi postali bi drugi zaštićeni vinogradi u svijetu.

BABIĆ
Vrhunsko vino Babić proizvedeno je od istoimene sorte grožđa koje potječe iz vinogradarskih položaja primoštenskoga vinogorja. Položaji vinograda predstavljaju najbolji dokaz ljudske snage i volje da „goli kamen“ pretvori u škrto ali plemenito vinogradarsko tlo, o čemu govori i priznanje Ujedinjenih naroda.

CRKVA U SV. JURJA U PRHOVU
Prhovo kao župno središte kojemu pripadaju sela Široke i Rogoznica postojalo je već u vrijeme osnutka Šibenske biskupije 1298. godine.

CRKVA SV. JURJA U PRIMOŠTENU
U srcu staroga dijela Primoštena smještena je crkva Sv. Jurja podignuta na vrhu uzvisine u 15. stoljeću, a temeljito je pregrađena 1760. godine. U njoj se čuva ikona Blažene Djevice Marije sa srebrnim okovom i slikom sv. Marije sa sv. Lukom i Jurjem, a rad je majstora Cusija iz 1719. godine.

SEOSKA DOMAĆINSTVA
U zaleđu Primoštena nalazi se tridesetak sela i zaselaka Primoštena Burnjeg i Primoštena Južnog gdje turisti mogu uživati u prirodnom skladu prošlih vremena isprepletenom s gastronomskim okusima i mirisima.

PRIMOŠTENSKI VINSKI PUT
Vinski put povezuje sela u Primoštenu Burnjem. Posjetite ih i upoznajte se proizvodnjom i preradom vina.

DISKOTEKA AURORA
Aurora je jedna od najvećih i najljepših diskoteka na jadranskoj obali, a i šire.

ŠETNICA
Prelijepom primoštenskom obalom moći ćete uživati u pogledu i prirodnim ljepotama.

BICIKLISTIČKE STAZE
Vozeći se biciklom možete obići mnogo prelijepih vidikovaca.

ATRAKTIVNE LOKACIJE ZA RONJENJE
Mjesta za ronjenje jednog od najljepših podmorja svijeta ostavit će Vas bez daha. Ovdje možete istraživati akvatorij bogat ribom, podvodnim špiljama, grebenima i ostacima brodova.

PLAŽE
Velika Raduča: tennis, odbojka na pjesku, mini-golf, stolni tenis, kanui
Mala Raduča: masaža, trampolin
Punta Raduča: sportovi na vodi, ronjenje
Nudistička plaža
Garbina
Porat Marina lučica

Ostavite odgovor